Dizide geçen esrarengizlikler hakkında milyonlarca teori var. bunlardan bazıları “fransız kadın” ile ilgili.. karakterin adı roussau, biliyorsunuz. bu isim ya 18. yüzyıl filozofu russo’dan (diğer bir esrarengiz karakter olan locke da ismini bir 17. yy filozofundan alıyor) ya da 1988 yılında “genetik ayna (kopya) teorisini” ortaya atan matematikçi marseille roussau’dan geliyor olabilir, diyorlar.
Marsel russo’nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, lost’da geçen esrarengiz numaralar ile aynıymış; 4 8 15 16 23 42.. işte bu nokta düşünce trenlerini harekete geçiriyor.
teori, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile karşılaşamaz diyor. numaraları da şu şekilde kullanıyor:
4. Russo’ya göre dünyadaki her insan 4 farklı insan ile birbiriyle bağlantılı. yani, teoride, kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. örneğin; kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor.
8.Dünya’da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. ikiziniz ile 8 kıtadan birinde karşılaşma ihtimaliniz var.
15. İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4,815,162,342′de 15′tir diyor russo. yani %0,000000004′ten bile düşük bir ihtimal.
16. Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16′dır. (lost karakterleri de 16 adet.)
23. Doğa ana, sizle aynı genetik haritaya sahip bir yeni insan dünyaya getirmek için 23 yıl bekler, diyor. yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır anlamına geliyor bu.
42. Sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceği maksimum yıldır, diyor. bu biraz şaşırtmacalı. ben 23 yaşında iken ikizim doğmuş olabilir, ancak o 42 yaşına geldiğinde ben 65 yaşında öleceğim anlamına gelmiyor. mümkün, ama böyle olacak diye öngörmüyor teori. benim ikizim 15 yaşında ölebilir ve çember başa dönebilir...
1 yorum:
cok ılgıncmıs
Yorum Gönder